De eerste keer in een coffeeshop? Wat past er bij jou?

Hoewel elk jaar een krimpende rosse buurt en hardhandig optreden tegen coffeeshops met zich meebrengt, is Amsterdam nog steeds een ondeugende speeltuin voor volwassenen en de perfecte plek om te experimenteren. 

Het aantal coffeeshops in Amsterdam daalt al jaren, omdat de overheid probeert de meer controversiële attracties van de stad in toom te houden, maar zelfs door het dalende aantal coffeeshops zijn de overgebleven coffeeshops veel drukker dan vroeger.

 

Vind de juiste coffeeshop voor jou

Sommige coffeeshops staan meer bekend als ‘hipster cafés’, zoals bijvoorbeeld Coffeeshop Amsterdam-Noord, anderen hebben weer een echte hippie vibe. Sommige coffeeshops hebben een speciaal thema, terwijl andere meer als een pub of een nachtclub worden gezien. Er is een coffeeshop voor elke smaak, maar meestal is het vrij eenvoudig om te zien of een plaats een echte coffeeshop is en geen normaal café. Als je het toch niet zeker weet, zoek dan naar de groen-witte licentie sticker op het raam.

Wat te doen als je naar een Amsterdamse coffeeshop gaat? 

Vergeet niet je identiteitsbewijs mee te nemen als je voor het eerst aankomt in een Amsterdamse coffeeshop. Je moet ouder zijn dan 18 jaar om binnen te komen en er zal meestal om een ​​ID worden gevraagd, dus vergeet deze niet!

Het klinkt niet voor de hand liggend, maar ook coffeeshops verkopen koffie, drankjes en wat snacks, naast de meer kruidige versnaperingen. Je zal echt naar het loket moeten gaan om om het wiet-menu te vragen. Wees niet verlegen, daarom ben je hier! Veel coffeeshops zullen twee toonbanken hebben; een grotere voor het verkopen van drank en eten en één die vaak achterin ligt, waar de drugs zelf wordt verkocht. Sommige coffeeshopmedewerkers kunnen ‘too cool for school’ overkomen, maar de meesten zullen openstaan ​​als je om advies vraagt ​​waar je voor moet gaan. Mocht je toch nerveus zijn, dan kun je altijd eerst een drankje bestellen en even gaan zitten voordat je de knoop doorhakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *